Dezerty a sladké hříchy

Mangovo-kokosový dezert s mátovými lístky

2 komentářů

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo

Recept do soutěže poslala Slávka H. a nechává zde i pozvánku na blog. http://slavka-archaa.blogspot.com/

Jsou dezerty, kterým se ubránit nedá. V mém případě jsou to všechny, které voní kokosem. Moc ráda zveřejňuji další soutěžní recept, který je přesně podle mého gusta. Tohle přeci musí být “vášnivě” dobré! Jestli máte chuť, přidejte se i vy se svým receptem. Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo je v plném proudu 😉

Mangovo-kokosový dezert s mátovými lístky

  • 1 zralé mango
  • 50 g cukru
  • 200ml kokosového mléka
  • šťávu z půlky limetky
  • pár lístků máty

Kdo chce, může obohatit krém o kopeček vyšlehané šlehačky, ale nutné to není. Ta chuť kokosu s mangom a mátou je úžasná. Mango oddělíme od pecky, nakrájíme na menší  kousky, přidáme cukr, limetkovou šťávu a ponorným mixérem vymixujeme na hladkou kaši. Do ní postupně přiléváme kokosové mléko a dále mixujeme. Krém v misce zakryjeme alobalem a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom ho rozdělíme do pohárů a podáváme s mátovými lístky. Kdo chce i s kopečkem šlehačky.

Dobrou chuť a krásné léto nám všem přeje Slávka H.

Více informací o soutěži najdete zde.

2 Komentářů

  1. Tak tohle vypadá na úžasnou dobrotu, určitě vyzkouším. Taky mám ráda vše, co voní kokosem 🙂 Pokud se bude hlasovat o vítězi, myslím, že mám horkého kandidáta, resp. horkou kandidátku! Díky za skvělou inspiraci.

  2. HanaS:

    🙂 Jsem zvědavá, co za dobroty se nám tu ještě sejde!

Přidal komentář