Brambory

Chlebové hranolky

3 komentářů

"pečené chlebové hranolky"

Soutěž na léto 2012   

Chlebové hranolky

– soutěžní recept č. 7, autor receptu: Alena – Alis (http://jedlikovo-vareni.blog.cz/)

Do soutěže posílám 2 úplně jednoduché a obyčejné recepty, které v letním horku nezaberou příliš času a suroviny na jejich přípravu se najdou určitě v každé kuchyni! A protože k létu patří i čerstvé bylinky, nechybějí ani v tomto receptu.

Chlebové hranolky jsou důkazem toho, že na grilovací pánvičce můžeme kromě masa, zeleniny, grilovat i úplně obyčejnou surovinu, kterou je chleba.

Na přípravu chlebových hranolek potřebujeme:

  • starší chleba (množství dle počtu jedlíků)
  • olivový olej
  • bylinky ze zahrádky ( v mém případě petrželka, tymián, libeček)
  • špetku soli

Do 3 lžic olivového oleje přimícháme nadrobno pokrájené čerstvé bylinky a přidáme špetku soli. Necháme chvilku odpočinout, aby se nám bylinky krásně propojily. A mezi tím si připravíme chleba. Krajíc chleba pokrájím na širší hranolky, které z každé strany potřeme připravenou olejovou směsí. Vkládáme na rozpálenou grilovací pánvičku a z každé strany opečeme! A máme hotovo.
Chlebové hranolky můžeme použít jako přílohu ke grilovaným specialitám, k letním salátům, ale i samotné jsou vynikající!

autorka receptu: Alena – Alis (http://jedlikovo-vareni.blog.cz/)

SOUTĚŽ NA LÉTO 2012:

Vyhrajte titanové nádobí za recept připravený na letní téma. Uvařte něco dobrého a letně naladěného na grilovací pánvičce. Někdo může excelovat v letní kuchyni, druhý být pěkně v pohodlí domova. Podmínkou je vymyslet recept tak, aby to byla oslava jídla a léta. Letní vaření je spjato nejen s vůní a chutí, ale je v něm skryto mnohem víc magie. K receptu můžete přidat třeba i malý příběh, který s vaším jídlem souvisí. Potom už stačí jídlo vyfotit, popsat jeho přípravu a zaslat ho na emailovou adresu info@gurmanka.cz. Recepty budou zveřejněny a nejlepší výtvory oceněny pěknou cenou z kolekce titanového nádobí. Výherce snad potěší i můj nový kalendář Domácí kuchyně 2013.  

Začátek soutěže byl právě vyhlášen.  

Ukončení je stanoveno na 20. srpna.  

Hlavní cena do soutěže je grilovací titanová pánev Gigant.  

Krásné a voňavé léto všem, co se k nám přidají, ale i těm, kteří se zajdou jenom kouknout a přivonět 🙂  

www.gurmanka.cz  

www.titanovepanve.cz  

    

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením. 

3 Komentářů

  1. Je to jednoduché a opravdu efektní. Vyzkoušela jsem včera k salátu a nakombinovala si pikantní koření s čerstvými bylinkami. Dobrý olivový olej to celé obohatil vůní Středomoří a bylo to moc fajn.

  2. dělám chlebové kostky v troubě, buď je použiju do polévek, nebo – luxusnější verze – s bylinkami a olivovým olejem jako dobrůtku …

  3. Ivca:

    Proměny tvrdého pečiva dokáží být zajímavé 🙂

Přidal komentář