Publicistika a zajímavosti

Titanové nádobí a letní soutěž

12 komentářů

Je tu horké léto a s ním i letní soutěž.

Partnerem blogu se stává „Titanové nádobí zn. BAF“ a já se s chutí již před měsícem pustila do testování rovnou doma na plotně. S klidným srdcem vás mohu trochu navnadit a seznámit s nádobím, které toho opravdu dost umí. Dobré výrobky se chválí samy, tak pro to mnoho dělat nemusím. Navíc můžete využít báječnou letní slevu 20 % na všechno titanové nádobí.

 

Titanové nádobí je pro zdravé vaření to pravé. Vaří bez tuku a bez oleje, přesto se v něm nic nepřipálí. Je uzpůsobeno tak, aby jídlo v něm připravené dosahovalo těch nejvyšších kvalit, přitom se spořil náš čas a výdaje za energie.

TITÁNI V KUCHYNI

Titanové nádobí bych přirovnala k antickým hrdinům. Bohové, zvaní titáni, dokázali lecjaké zázraky. Mrknutím oka stvořili koně s křídly, přemohli řadu nestvůr a neohroženě prošli i podsvětím. Stačí pár titanových hrnců v kuchyni a ostatní členové kastrolové kavalérie mohou odejít na zasloužený odpočinek. Tohle nádobí jsou opravdoví titáni. Stačí mít pár kousků a při každém vaření se s nimi pouštíme do vítězné bitvy. Víte, že v titanovém kastrolu se na plotně pod poklicí dají upéct i tradiční české buchty?

Připravila jsem též nějakou ochutnávku v podobě letně laděných receptů, na kterou brzy dojde.

Testovala jsem titanové nádobí od firmy BAF, která má ve své nabídce titanové pánve kulaté, pánve hranaté, pánve grilovací, hrnce a rendlíky, kastroly, pekáče, pánve speciální, nádoby pro vaření v páře, indukční řadu, doplňky a poklice.

Titanové nádobí firmy BAF – německé firmy založené v roce 1914, která se po celou dobu své činnosti zabývá výrobou titanového nádobí a domácích potřeb s vysokým podílem ruční práce. BAF produkty získaly v roce 1994 až do roku 2003 certifikát kvality ISO 9001:2000. Od roku 2004 má firma BAF vlastní patent pro povrchovou úpravu titanového nádobí se systémem Micro Cermic Ultra-Hard-Coat-Systém pro EU.

Nádobí, co se chválí samo:

1. Titanová vrstva je nepřilnavá a umožňuje vaření bez tuku.

2. Nádobí je vhodné pro vaření, dušení, pečení, smažení, zapékání, a to i v troubě.

3. Teplo se rozvádí rovnoměrně i po stěnách nádobí, čímž se výrazně zkracuje doba přípravy. Jídlo ponechané v hrnci si i po dohotovení uchovává teplotu.

4. Úspora energie dosahuje až 60 %.

5. Nádobí je vhodné pro všechny typy plynových i elektrických hořáků, sklokeramické a indukční desky nevyjímaje.

6. Nádobí je ideální pro pečení v troubě a snese teplotu až 360 °C.

7. Ani při vysokých teplotách a následném prudkém ochlazení nedochází k deformacím nádobí.

8. Nedílnou součástí hrnců je i klenutá skleněná poklice, která těsně dosedá na nádobu a umožňuje tak vařit zdravě jen s malým množstvím vody.

9. Pod poklicí dochází k mírnému přetlaku páry, což zkracuje doby přípravy na minimum.

10. Poklice jsou velmi odolné a snesou teplotu až do 350 °C. Plastové úchyty jsou koncipovány do teploty 260 °C. Nezahřívají se a na sporáku zůstávají studené. Běžně se dají použít pro pečení v troubě.

11. Bonusem je též snadná údržba.

12. Životnost je garantovaná na několik desítek let.

13. Moderní nadčasový design i po letech bude poukazovat na fakt, že se jedná o nádobí v té nejvyšší kvalitě.

14. Více informací naleznete zde: http://www.titanovepanve.cz/

V rámci partnerství s webem titanovepanve.cz chci upozornit na právě probíhající výjimečnou akci, kdy mohou zákazníci získat slevu 20% na všechno titanové nádobí. Při objednávce na http://www.titanovepanve.cz/ zadejte do komentáře heslo gurmanka.cz a tak podpoříte naše stránky.

SOUTĚŽ NA LÉTO 2012:

Vyhrajte titanové nádobí za recept připravený na letní téma. Uvařte něco dobrého a letně naladěného na grilovací pánvičce. Někdo může excelovat v letní kuchyni, druhý být pěkně v pohodlí domova. Podmínkou je vymyslet recept tak, aby to byla oslava jídla a léta. Letní vaření je spjato nejen s vůní a chutí, ale je v něm skryto mnohem víc magie. K receptu můžete přidat třeba i malý příběh, který s vaším jídlem souvisí. Potom už stačí jídlo vyfotit, popsat jeho přípravu a zaslat ho na emailovou adresu info@gurmanka.cz. Recepty budou zveřejněny a nejlepší výtvory oceněny pěknou cenou z kolekce titanového nádobí. Výherce snad potěší i můj nový kalendář Domácí kuchyně 2013.

Začátek soutěže byl právě vyhlášen.

Ukončení je stanoveno na 20. srpna.

Hlavní cena do soutěže je grilovací titanová pánev Gigant.

titanová grilovací pánvička

Krásné a voňavé léto všem, co se k nám přidají, ale i těm, kteří se zajdou jenom kouknout a přivonět 🙂

www.gurmanka.cz

www.titanovepanve.cz

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

12 Komentářů

  1. Fakt nekecám, nedávno jsem přemýšlela nad tím, jak je to dlouho, co jsi zrealizovala poslední soutěž a jestli se náhodou nějaká neobjeví na prázdninovou sezónu. No, má soutěžní krev se vaří 😉

  2. Velmi lákavá soutěž! Loni na podzim se nám kousla karta s fotkama – bylo tam celé léto a tudíž i mé grilovací pokusy. Takže toto je přímo ideální pobídka, proč si to vše znovu zopakovat!

  3. toffo:

    Prázdninové soutěže jsou fajn, tak jsem ani letos neporušila daná pravidla 🙂 Domnívám se, že grilované dobroty a letní počasí je pro inspiraci to pravé, proto budu ráda za každý soutěžní příspěvek, který během léta dorazí. Cena je lákavá a letní sleva na titanové nádobí také není k zahození. Sama jsem něco vymyslela, tak během soutěže do rubriky též něco přidám a pozvu na ochutnávku. Červencové a srpnové dny trávím doma, tak budu mít dost času na průběžné zveřejňování došlých receptů. A moc se na to těším! Jestli jsem tě motivovala, mám velikánskou radost, protože tvé recepty mají vtip, šarm a vzbuzují chuť 😉

  4. HaF:

    Tak to je pech! Jednou jsem také přišla o velkou porci fotografií a do dnešních dnů smutním. Byly to neopakovatelné snímky z posledních dnů ve Švýcarsku, kdy jsme se loučili se všemi přáteli … Jestli jde o snímky z báječné grilovačky, je tu dobrá příležitost něco chutného připravit i letos a zpříjemnit si tak letní večery u krbu či grilu. A ještě si trochu zasoutěžit 🙂 Recepty z minulých soutěží měly vítězný tah na branku, tak budu držet palce a těšit se, co dobrého bude připraveno a nafoceno 😉

  5. Dovoluji si upřesnit, že pod poklicí vzniká mírný přetlak páry, nikoli podtlak.

  6. Vita:

    Mea culpa! To jsem jednoduše přehlédla a přitom je to jasné. Děkuji velice!

  7. Nádobí je skvělé, doma si to bez něj už neumím představit. Sice je dražší, ale byla to investice, které nelituji. Vystačím si s několika kousky hrnců, jedním kastrolem a pánev s grilovacím dnem by se mi rozhodně hodila. Popřemýšlím o soutěžním zadání a jistě něco během léta vytvořím.

  8. Moc pěkná a lákavá soutěž, Šárko! Pokusím se něco vytvořit a nafotit, abych se mohla zúčastnit.
    Přeji krásné a pohodové léto! 🙂

  9. Alena:

    Budu se těšit na další báječnou letní inspiraci, která soutěž osvěží 🙂 Krásné léto i tobě, Aleno! 😉

  10. Taky bych chtěla titanové, bude nějaká nová soutěž? nebo třeba o měděné?

Přidal komentář