Maso

Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob

0 komentářů

Podzimní soutěž 2012 

Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob

– soutěžní recept č. 3, autor receptu: Otto Plášek

"dršťky na pikantní způsob"

Pekelné dršťky – dršťky na pikantní způsob 

Potřebujeme:

  • 300g předvařených krájených hovězích drštěk
  • 1 cibule, 2 mrkve, 1 rajče, petrželová nať, bobkový list
  • 6 kuliček nového koření, papriková pasta ostrá, 1 chilli paprička
  • zakysaná smetana, světlá instantní jíška, sůl, pepř
  • jedna domácí klobáska, 2 kostky masoxu Vitana Natur

Postup přípravy:

Hovězí dršťky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Nyní vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl a pepř a dusíme do měkka cca 60 minut. Po uvedené době se nám vývar zredukuje všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku. Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám společně s na jemno nakrájenou chilli papričkou. Zahustíme trochou instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.

 "dršťky na pikantní způsob"

Dobrou chuť přeje Otto Plášek

 

Zapojte se do soutěže a pojďte si s námi uvařit nějaký ostřejší recept na zahřátí. Cenu do soutěže – titanový nůž – věnovala firma Titanové pánve.cz.

 

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.   

 

Přidal komentář