17. srpna 2009 v 0.11, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněTři komentáře

Štítky: | | | | |

65. Bábovka s červeným rybízem a bílou čokoládou

Babovka s rybizem 1

Bábovka s červeným rybízem a bílou čokoládou je dalším nápadem od Madly. A není to nápad jediný, ještě jich přijde několik, těšte se :-)

Červený rybíz se pro svou kyselost v naší rodině netěší příliš velké oblibě, ale když mu jako souseda přihrajete bílou čokoládu, překvapí vás soulad chutí, který odradí i ty největší nepřátele tohoto ovoce. Jelikož se snažím vyhnout používání vajec (leda by byly od veselých slepiček z biochovu), tak se receptura obešla bez jediného vejce. A přesto je celek funkční a chutný.

Na rybízovou bábovku s bílou čokoládou budeme potřebovat:

  • 1 hrnek celozrnné pšeničné jemně mleté mouky
  • ½ hrnku vloček (ovesných, ječných, jak je libo)
  • ½ hrnku polohrubé mouky bílé
  • 1 hrnek třtinového cukru (v nouzi poslouží krystal)
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácí výroby)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 tabulku bílé čokolády nalámané na kousky
  • velkou hrst červeného rybízu

Postup je velice snadný. Do mísy nasypeme půl hrnku vloček, zalijeme hrnkem mléka a necháme chvilku odstát. Poté přisypeme oba druhy mouky, cukr a ke směsi přilijeme olej a postupně mléko, dokud nemá těsto správnou konzistenci. Řádně zamícháme. Poté přidáme na kousky nalámanou bílou čokoládu a červený rybíz. Jemně promícháme, nalijeme do bábovkové formy a pečeme asi 45 minut při 170 ◦C. Kontrolujeme špejlí.

Po upečení necháme bábovku ve formě vychladnout (čokoláda se zpevní a bábovka tak půjde lépe vyklopit), vyklopíme a můžeme jen pocukrovat nebo potřít bílou čokoládovou polevou.

Bílá čokoládová poleva: Ve vodní lázni si rozpustíme na čtverečky nalámanou bílou čokoládu, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a zdobíme. Na jednu tabulku čokolády budeme potřebovat jedno balení kysané smetany.

Babovka s rybizem 2

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Tři komentáře k příspěvku „65. Bábovka s červeným rybízem a bílou čokoládou“

  1. Gurmánka.cz říká:

    Jeden parádnější recept než druhý :-)

  2. Eva říká:

    Výborná, snědli jsme jí na posezení :-) Pro velký úspěch jí budu péct příští týden znovu!!!

  3. Gurmánka.cz říká:

    Eva: tak to je dobrá zpráva :-) Tyhle bábovky jsou vážně inspirativní a holkám se moc povedly, to musím říct!

Zanechte komentář