4. srpna 2009 v 2.26, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

Štítky: | | | |

24. Chlebábovka

 

„Chlebábovka“ je dalším zajímavým nápadem z kuchyně Aničky a Oty.

chlebabovka2

 A jelikož si tu a tam pečeme i chleba, tak proč ho jednou nedat do bábovkové formy…

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g vařené pšenice špaldy
  • lžička kmínu
  • lžička soli
  • po jedné lžíci lněného, slunečnicového a sezamového semínka
  • půl sáčku sušeného droždí
  • asi 200 ml teplé vody

chlebabovka

Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme je v teple přikryté kynout. Pak ho dáme do sádlem vymazané formy a necháme ještě jednou vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi jeden a půl hodiny. Po upečení opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

chlebabovka3

Přejeme dobrou chuť

Ota Beran a Anna Marcinková

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

7 komentářů k příspěvku „24. Chlebábovka“

  1. Gurmánka.cz říká:

    Stihla jsem zpracovat některé soutěžní příspěvky do bábovkového speciálu, ale protože to zdaleka není všechno, ty další krásné bábovkové exempláře budou následovat :-) Bábovkami jsem si pěkně nadrobila do klávesnice, tak jsem nestihla ani odpovědět na vaše komentáře, ale určitě se k tomu dostanu zítra. Mějte se krásně, díky za všechny příspěvky! Šárka

  2. Madla říká:

    Tak tohle mě dostalo, mňam :-) musím hnedle vyzkoušet. myslíte, že by tam šla místo vařené špaldy uvařená pohanka?

  3. coco-choc říká:

    Tak to vypadá, že máme nový tvar chleba. To se budou děti divit, až dostanou bábovku se sýrem k svačině :-) Bábovku sice vyzkoušenou nemám, ale nemyslím si, že by jí mohla pohanka nějak uškodit :-)

  4. mejla-hlína říká:

    No konečně.. !!!!! Začíná se mi to líbit… hi hi hi Chlebovka je booooomba.

  5. mejla-hlína říká:

    Šárka:
    Samá bábovka je to tady….. Chystám reklamní kampaň během srpna, tak snad se ještě nějaké najdou do soutěže..hi hi hii.. Drž se . mejla hlína kůže líná.. pozdravuji Edu.

  6. Anmara říká:

    Jejda… to je chvály, až se začínám červenat. Děkuji všem… a moc… a přeji ať se vám daří… a chutná. Mějte se krásně. Anička

    PS:
    Madla: pohanka je v pohodě – už jsem ji do těsta párkrát dávala (ale tentokrát jsem měla uvařenou špaldu ;o)

    A kdyby mi nedošla celozrnná mouka, tak to bylo s tou hladkou půl na půl…
    A ještě jeden „tajný tip“ na závěr – piniové ořišky jsou taky mňamkový!

  7. Pivli říká:

    Chlebovce tleskám! Vtipné, zdravé a určitě i chutné!:-)

Zanechte komentář