7. října 2010 v 11.31, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Gastrozajímavosti, Kam za dobrým jídlem?, Reportáže, Ryby a dary moře na našem stole, Staročeská tradice, Z autorčina šuplíku, Zapsáno v kalendářiPočet komentářů: 10

Štítky: | | | | | |

Až na dno Rožmberku

"výlovy jihočeských rybníků"

Výlov největšího českého rybníku je opět tady. Co nás tam čeká a nemine jsem důkladně prozkoumala při výlovu minulém a vznikla z toho i zajímavá podívaná v reportáži, kterou jsem nazvala Tam kde hnízdí mořský orel a ryby polykají fotbalové míče. Ani jedno slovo není lež – reportáž všechny nevěřící snadno přesvědčí, ale vidět to na vlastní oči je zážitek. Pokud vám vyjde čas, nenechte si tuhle událost ujít a naplánujte víkendový výlet.

Společnost Rybářství Třeboň a.s. pořádá ve dnech 8. – 10. října na hrázi největšího českého rybníka Rožmberk atraktivní výlov.

Rybáři jsou zvyklí si přivstat, začíná se v 07.00 h, tj. v čase, kdy se dá stihnout ještě ranní porce mlhy.

Co vás tam čeká?

  • seznámíte se s tradičním rybářským řemeslem
  • koupíte si toho nejčerstvějšího třeboňského kapra
  • k mání budou i jiné sladkovodní ryby – jak čerstvé, tak uzené i pečené
  • ohřát se můžete u horké kapří polévky nebo si dát porci vyhlášených kapřích hranolek
  • po těle zahřeje sklenka svařeného vína
  • nebude chybět ani čepované třeboňské pivo Bohemia Regent
  • jedním slovem – na hrázi Rožmberka čeká skvělá ZÁBAVA

Kdo nestihne výlov Rožmberka, ten si může skočit na jinou hráz. Podzim patří výlovům.

Kalendář termínů výlovů rybníků 2010 určených pro veřejnost.

Petrův Zdar!

Spolknout kousek ryby bez toho, aby vás někdo tahal k rybníku se samozřejmě dá docela snadno. Kdo miluje kapří hranolky a tradiční rybí recepty, mohu mu doporučit knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni, kde recepty na rybu domácí rozhodně nechybí a najde tam i původní recepturu na vyhlášené jihočeské kapří hranolky.

Závěrem přidám pár odkazů na reportáže vonící rybami, které mají za úkol chytit vás na rybářskou udičku.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

10 komentářů k příspěvku „Až na dno Rožmberku“

  1. Yvona říká:

    Bydlím v Olomouci a každý rok jezdím na výlov do Šumvaldu.Nejvíce si s přítelem pochutnáme na polívce a já si dávám pstruha a on tradičně kapra.Pokaždé si odvážím ještě čerstvou rybu,minulý rok to byl Amur.Sice jsem ho dělala až na vánoce,ale i tak byl vynikající.Zrovna dnes jsem hledala,kdy výlov je.Zatím na stránkách není,ale myslím si,že to bude kolem 22.10.,tak bychom se tam mohli všichni sejít a dát si dobrou a zdravou rybičku.Yvona

  2. Gurmánka.cz říká:

    Yvona:

    Já se chystám též na nákup čerstvých ryb. Už jsem si udělala místo v lednici a určitě si donesu candáta, štiku a tradičně i kapra. Amur je fantastický! Výlovy mají fajn atmosféru a tak se na to těším :-)

    Jestli tu je někdo, kdo zítra vyráží na Rožmberk, tak se tam určitě sejdeme :-) Mám to v pevném plánu. Šárka

  3. toffo říká:

    Na podzimní výlovy rybníků jsou dokonce reklamy a upoutávky v rádiu, svůj nejbližší rybník máme najít na http://www.rybadomaci.cz.
    Po hrázi Rožmberka jsme se prošli při nedělním výletě v září. Bylo to fantastické, protože to bylo mezi polední a jednou hodinou, všichni pravděpodobně nedělně obědvali a zprvu jsme nepotkali ani nohu (jen kajakáře na rybníku).
    Sledovat a účastnit se výlovu Rožmberka je určitě velký zážitek, tohle místo s prastarými stromy, kamennou hrází a obrovskou vodní plochou dýchá tradicí, tajemnem a poctivou prací.
    Tak někdy, třeba za rok :-)! I když bych tě opět ráda pozdravila!

  4. Gurmánka.cz říká:

    toffo:

    Ryba domácí.cz – to jsou úžasně zpracované stránky a užitečné webovky. Na Rožmberku je krásně, obzvláště když je tam liduprázdno. To se ne vždycky poštěstí :-)

    Až budeš příště v těchto končinách, dej o sobě vědět! Také bych tě ráda pozdravila ;-)

  5. toffo říká:

    Dnes se den povedl,ne? U nás bylo optimisticky slunečno, s takovým počasím mohlo být na hrázi Rožmberka nádherně?

  6. Gurmánka.cz říká:

    toffo:

    Na nějakou nedostatečnost počasí si dnes nemohl nikdo stěžovat :-) Na hrázi bylo krásně, lidí celkem přiměřeně a rybami se kádě jenom hemžily. Se smaženým čerstvým kaprem a bramborovým salátem pod modrou oblohou byl páteční den přímo ukázkový. Snad takové budou i fotografie přímo z místa dění. Ještě jsem je ani všechny neviděla, tak jsem na ně zvědavá :-)

  7. karamela říká:

    Včera jsme na Rožmberk vyrazili a pochutnali si na osmaženém kapříku i candátu. Lahůdka nad všechny lahůdky, když se stihnete nachomejtnout u pultu s čerstvými rybkami jako první.
    mňam mňam, nebyla tam ani kostička ;o)

  8. Gurmánka.cz říká:

    karamela:

    To jsem určitě stála v té vaší frontě taky :-) Kousek smaženého kapra jsem ochutnala a nechala se zlákat i na bramborový salát – klasická kombinace je holt klasická kombinace. Salát nebyl nijak exkluzivní, ale chuť ryby to vyrovnala. Potom jsem si nenechala ujít ještě kousek candáta. Jen tak s chlebem byl famózní. Čerstvě vyuzené ryby jsem si nechala zabalit domů a vzala ještě nějakou tu čerstvou s sebou, abych měla šupinu pro štěstí :-)

  9. Pavel říká:

    Nevíte kam na dobrou večeři? Kde ochutnat tradiční českou a moravskou regionální kuchyni? Stezky dědictví vybírají z více než 3000 restaurací ty, které nabízejí tradiční pokrmy české a moravské kuchyně. Na webových stránkách http://www.stezky-dedictvi.cz najdete seřazené jednotlivé restaurace dle různých kritérií, informace o jejich specialitách a zpětně můžete restauraci hodnotit. Navštivte naše webové stránky a vydejte se ochutnat tradiční pokrmy naší bohaté české gastronomie.

    http://www.stezky-dedictvi.cz

  10. Sherlyn říká:

    I simply could not leave your web site before sungtseigg that I actually enjoyed the standard info a person provide on your guests? Is going to be back often to check up on new posts

Zanechte komentář