8. listopadu 2012 v 1.55, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Soutěž - ostré a nabroušené receptyZatím žádný komentář

Štítky: |

Dračí tlamy

Podzimní soutěž 2012         

Dračí tlamy

– soutěžní recept č. 13, autorka receptu: Jaroslava Oumarová
http://mlsoty1.sweb.cz/

Dračí tlamy:

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky šunky
  • 4 delší červené feferonky
  • 3 vejce
  • trochu strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • 100 g Nivy
  • olej
  • lžíce másla
  • olivy s papričkou na ozdobu

Postup:

Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky. Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem. Dračí tlamu položíme na talíř, z půlek oliv uděláme drakovi oči.

Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová

http://mlsoty1.sweb.cz/

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Zanechte komentář