Grilování / BBQ

Grilovaný ananas se skořicí a medem

2 komentářů

"grilovaný ananas se skořicí a medem" 

Soutěž na léto 2012    

Grilovaný ananas se skořicí a medem

– soutěžní recept č. 9, autor receptu: Otto Plášek  
Suroviny: 
  • 1 ks čerstvého ananas
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  •  2 lžíce medu
  • bambusové špejle

Postup: 

Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle (nebudou nám při grilování tak rychle hořet). Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce. Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa. 

grilovaný ananas se skořicí a medem 

autor receptu: Otto Plášek 

P.S. Asi tento recept neoslní, ale ta bitva o grilovaný ananas mezi podáváním masa, to bylo fakt něco 🙂 

SOUTĚŽ NA LÉTO 2012:

Vyhrajte titanové nádobí za recept připravený na letní téma. Uvařte něco dobrého a letně naladěného na grilovací pánvičce. Někdo může excelovat v letní kuchyni, druhý být pěkně v pohodlí domova. Podmínkou je vymyslet recept tak, aby to byla oslava jídla a léta. Letní vaření je spjato nejen s vůní a chutí, ale je v něm skryto mnohem víc magie. K receptu můžete přidat třeba i malý příběh, který s vaším jídlem souvisí. Potom už stačí jídlo vyfotit, popsat jeho přípravu a zaslat ho na emailovou adresu info@gurmanka.cz. Recepty budou zveřejněny a nejlepší výtvory oceněny pěknou cenou z kolekce titanového nádobí. Výherce snad potěší i můj nový kalendář Domácí kuchyně 2013.   

Začátek soutěže byl právě vyhlášen.   

Ukončení je stanoveno na 20. srpna.   

Hlavní cena do soutěže je grilovací titanová pánev Gigant.   

Krásné a voňavé léto všem, co se k nám přidají, ale i těm, kteří se zajdou jenom kouknout a přivonět 🙂   

www.gurmanka.cz   

www.titanovepanve.cz   

     

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.   

 

2 Komentářů

  1. Ananas na grilu? Že mě to ještě nenapadlo :)))))

Přidal komentář