Dezerty a sladké hříchy

Sacher dortíčky

8 komentářů

vánoční cukroví - sacher dortíčky

Sacher dortíčky

420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 4 žloutky, kakao, vanilka, citronová kůra, čokoláda na vaření

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, v polovině vypíchneme střed a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 8 minut. Necháme vychladnout a poté plné hvězdičky potřeme marmeládou, zakryjeme je vykrojenými hvězdičkami. Poté potíráme čokoládovou polevou.

 

Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)

Restaurace Babiččina zahrada

Restaurace La Veranda

 

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

8 Komentářů

  1. Vypadají velmi chutně, určitě na vánoce vyzkoušíme a ne jen z jedné dávky 🙂

  2. Kolik čokolády na vaření? Tedy pokud se dává do těsta (což bych u sacher dortíčků čekala) a není tam zmíněná jen jako poleva.. 🙂

  3. Dobrý den, do těsta přijde kakao, čokoláda je myšlena na potření.

  4. Zdenka:

    Děkuji za odpověď. V tomto receptu autor používá do těsta kakao, na polevu čokoládu.

  5. Tak já jsem tam vrzla tu čokoládu, jináč je to prostě jen obarvený linecký. Výsledek je výbornej. 🙂

  6. Alena:

    Sacher je synonymum pro meruňkovou zavařeninu.

Přidal komentář