Sacher dortíčky
420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 4 žloutky, kakao, vanilka, citronová kůra, čokoláda na vaření
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, v polovině vypíchneme střed a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 8 minut. Necháme vychladnout a poté plné hvězdičky potřeme marmeládou, zakryjeme je vykrojenými hvězdičkami. Poté potíráme čokoládovou polevou.
Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)
Restaurace Babiččina zahrada
Restaurace La Veranda
Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.
Vypadají velmi chutně, určitě na vánoce vyzkoušíme a ne jen z jedné dávky 🙂
Kolik čokolády na vaření? Tedy pokud se dává do těsta (což bych u sacher dortíčků čekala) a není tam zmíněná jen jako poleva.. 🙂
Dobrý den, do těsta přijde kakao, čokoláda je myšlena na potření.
Zdenka:
Děkuji za odpověď. V tomto receptu autor používá do těsta kakao, na polevu čokoládu.
Tak já jsem tam vrzla tu čokoládu, jináč je to prostě jen obarvený linecký. Výsledek je výbornej. 🙂
Jakou marmeládu prosím použít?
Alena:
Sacher je synonymum pro meruňkovou zavařeninu.
Kolik kakaa,prosím? Děkuji.