15. srpna 2011 v 12.42, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vaše houbové superrecepty, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 8

Štítky: | | |

Vepřové karé s houbovým ragú

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

"maso s houbovou omackou"

Za druhý soutěžní příspěvek opět děkuji panu Ottovi, který soutěžení pojal absolutně stylově. Nejprve naservíroval liškovou polévku a po ní přišel na řadu hlavní chod, kterému není co vytknout. Je v něm pestrá směs čerstvých hub, nechybí pivní marináda a jako příloha se k libovému vepřovému karé se podávají nové brambory provoněné snítkou rozmarýnu.

Vepřové karé s houbovým ragú

Suroviny:

  • 6 plátků vepřového karé (kotlety)
  • směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek)
  • ½ sáčku „ Pivní marinády “
  • 1 cibule
  • kmín
  • hladká mouka
  • 100g másla
  • olej

Postup:
Vepřové maso – plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.

"veprove maso s houbovou omackou"

 Dobrou chuť přeje Otto Plášek

Houbařská soutěž od léta až do podzimu. 

 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

8 komentářů k příspěvku „Vepřové karé s houbovým ragú“

  1. Hanči říká:

    To vypadá krásně !!!!! Maso na houbách mám nejraději právě s bramborem. Voňavý sosík cítím až sem a nemohu se dočkat víkendu. Jdeme totiž konečně na houby. Nějak se nám to za celé léto nedařilo a jak jsem slyšela, tak rostou všude. Když budu mít štěstí, také něco dobrého do soutěže přidám.

  2. Emma říká:

    Ta pivní marináda – to je něco z pytlíku?

  3. Kája říká:

    Připojuji se k Emmě. Kde se dá sehnat pivní marináda?

  4. Gurmánka.cz říká:

    Emma:

    Mám dojem, že autor receptu má na mysli např. pivní marinádu od firmy Progast, která se dá sehnat tuším i v Penny. Dobrá pivní marináda se dá i celkem snadno vyrobit doma.

  5. Gurmánka.cz říká:

    Kája:

    Hotová pivní marináda se dá sehnat celkem snadno v obchodní síti, viz. odpověď na dotaz od Emmy, ale klidně ji zkuste vyrobit doma sama. Na netu je dost zajímavých a snadných návodů. Nebála bych se toho :-)

  6. Gurmánka.cz říká:

    Hanči:

    Opravdu rostou! Včera potvrzeno po 20ti minutové procházce v lese byl plný koš :-) Své tam udělal obrovský kotrč, ale ani o hříbky nebyla nouze.

  7. Emma říká:

    Právě tak jsem to myslela, než něco z pytlíku, tak raději udělat doma. Ale recept vypadá fakt dobře.

  8. Gurmánka.cz říká:

    Emma:

    Moje řeč :-)

Zanechte komentář