2. února 2016 v 22.02, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Maso, drůbež, zvěřina, Omáčky, marinády, pikantérie, Světové specialityPočet komentářů: 10

Štítky: | | | | | | |

Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

Hovězí maso naložené v olivovém oleji se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

HOVĚZÍ MASO naložené v olivovém oleji se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

Popis receptu:Recept vznikl jako improvizace sobotního odpoledne. Libové hovězí maso (falešnou svíčkovou) jsem odblanila, nakrájela na kostky a vložila do hrnce. Osolila, opepřila, promíchala s kousky sušených rajčat naložených v kořeněném oleji. Několik lžic oleje přidávám k masu a dobře promíchám. Pro vůni přidávám kus skořicové kůry a snítky čerstvého tymiánu. Hrnec přikryji poklicí a nechám v chladu odležet, klidně do druhého dne.

Poté naložené maso orestuji s přidáním lžičky třtinového cukru, špetky soli a čerstvě mletého pepře. Podliji skleničkou červeného vína, dle potřeby doliji vývarem a zvolna dusím pod poklicí do změknutí cca 2 hodiny. Před dohotovením přidám k masu kvalitní rajčatový protlak a omáčku zredukuji. Podávám s dušenou dlouhozrnnou rýží basmati.

Dušené hovězí maso se skořicí a sušenými rajčaty, podávané s rýží

Dušené hovězí maso se skořicí a sušenými rajčaty, podávané s rýží basmati

Hovezi dusené maso susena rajcata tymian02

K dušenému hovězímu masu jsou rozhodně vhodné těstoviny. Upřednostňuji těstoviny čerstvé.

Nejlépe se hodí široké nudle Pappardelle.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

10 komentářů k příspěvku „Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem“

  1. pajja říká:

    Vypadá to úžasně :o)

  2. Gurmánka.cz říká:

    pajja:

    Díky ;-) Myslím, že to ještě lépe chutnalo a nebyly výčitky z přemíry zbytečných kalorií. To se také cení :-)

  3. martina říká:

    Dobrý den, Gurmánko, v receptu chybí okamžik, kdy se přidají sušená rajčata.
    Já se do něj právě pouštím – víno, maso a tymián je moje oblíbená kombinace. Děkuji za recept.

  4. Gurmánka.cz říká:

    Milá Martino, sušená rajčata by tam měla přijít hned v úvodu, když se maso nakládá a nechává odležet. Jestli jsem to tam nenapsala, hned to napravím. Na fotografiích je to patrné, ale v textu by to nemělo chybět :-) Díky!

  5. Jirka říká:

    Dobrý den,
    gratuluji! Všechny Vaše recepty jsou úžasné.
    Miluji francouzskou a vůbec středomořskou kuchyni.
    Vaše variace mi dokonale mluví z duše, protože mají vždy něco
    z jižního temperamentu.

    Krásný den.
    Jirka

  6. Gurmánka.cz říká:

    Jirka:

    Děkuji za milý kompliment pro mé recepty :-) Středomoří mi vzalo kus duše, proto nikdy nezapomínám myslet na jeho přirozenost a přímočarost nejen v životě, ale také v postoji k vaření. Když jsou k dispozici kvalitní suroviny, nemůže z toho vzejít špatné jídlo. A potom už stačí velký stůl, který musí být obložený rodinou a přáteli. V tom je kouzlo středomořského stravování. To si musí zamilovat každý :-) Krásné jaro! Díky a zdravím. Šárka

  7. Neumínic říká:

    Že by to byla rajská?

  8. Gurmánka.cz říká:

    Neumínic:

    Možná se to tak na první pohled může tvářit, ale sušená rajčata v kombinaci s červeným vínem jídlu dávají jiný rozměr. A také chybí klasické koření na rajskou omáčku po našem českém způsobu (nové koření, bobkový list). Vyzkoušejte :-)

  9. Lenka Šponarová říká:

    Vynikající jídlo! Přítel básnil o výborném obědě celé odpoledne :-) Zařazuji do svých oblíbených.

  10. Gurmánka.cz říká:

    Lenka Šponarová:

    Tak to mám radost, že recept zabodoval u rodinného stolu :-) Je vidět, že jste skvělá kuchařka, neboť hovězí maso vyžaduje vždy pečlivý a osobní přístup. Koření už je jen taková ta drobná korunka na kráse celého výsledku. Mějte se skvěle a přeji báječné léto. Šárka :-)

Zanechte komentář