18. června 2019 v 11.01, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Grilování – BBQ, Maso, drůbež, zvěřinaZatím žádný komentář

Štítky: | | | |

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM

collage Kuře na grilu pod kamenem

GRILOVANÉ KUŘE POD KAMENEM – se šalvějí, slaninou a citrónem

Dnes se spokojím jen se suchou marinádou. Kuřecí prsní plátky okořením pepřem (třeba pomerančovým). Na každý kousek masa přidám tenký plátek dobré slaniny, lístek šalvěje pro vůni, pro svěží chuť plátek citrónu. Spíchnu párátkem nebo jehlou. Nesolím, však ona ta slanina je slaná dost.
Připravené maso nechám krátce odležet v chladu a rozpálím gril. Na mřížku grilu (předem potřenou slaninou) pokládám plátky masa tak, aby první kontakt s ohněm měla ta strana, kde je slanina. Zatížím horkým plochým kamenem a griluji z obou stran. Aby to postavě lichotilo, podávám třeba jen se zeleným salátem.

6 DSC_8834 2014 06 (881)

 

 

 

 

 

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová /www.gurmanka.cz / Kuchařka ze vsi

 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Zanechte komentář